Verslagje Bostrails 2018


Met meer dan 100 extra inschrijvingen dan de vorige editie mogen we tevreden terug kijken. Niet alleen in de breedte, maar ook bij de toppers was het een mooi deelnemersveld. Met mooie resultaten als gevolg.

Vooral het 10km parcours lag er zwaarder bij. Bij de dames liep Charlotte Mensaert vorig jaar nog een parcoursrecord op deze afstand. Maar toch moest ze dit jaar tevreden zijn met de tweede plaats. Elke Bruwier was 40 seconden sneller en ging met de overwinning aan de haal. Louise Vanderhaeghe kwam 12 seconden tekort voor de 2° plaats maar haalde wel het podium. Bij de heren won Sam Willems voor Jurgen Vercarre en Olivier Vervaecke vervolledigde het podium.

Ook het 24km parcours was identiek als vorig jaar. Ondanks de snelle tijden op het harde parcours van vorig jaar werd er dit jaar toch nog sneller gelopen. Gwendolyn ging reeds voor de 3° keer met de bloemen naar huis, en telkens met een snellere tijd. Niene Beke en Isabel Vermeulen volgden op ruime afstand. Niene bleef 27 seconden voor Isabel. Bij de heren stond Bart Bleyaert voor de 4° keer op het podium. En voor de 2° keer op de hoogste trede. Hij verbeterde ook nog het parcoursrecord. Lange tijd legden de top 3 elkaar het vuur aan de schenen, maar op het einde werden er toch nog redelijke verschillen genoteerd. Pieter Duyck werd net als vorig jaar tweede. Kevin Brysbaert werd 3°.

De langste afstand werd ruim 3 km langer. Moeilijk spreken over parcoursrecords. Maar net als vorig jaar liep Leonie Ton een beresterke wedstrijd. Werd 10° over-all in een tijd van 3h43. Petra De Walsche is ook een vaste waarde op ons podium. Reeds voor de 3° opeenvolgende keer op het podium werd ze dit jaar tweede. Lieze Eeclo werd 3°. Bij de heren was winnaar van de 2 vorige edities Thomas Beirnaert opnieuw van de partij. Maar door het sterke deelnemersveld moest hij dit jaar tevreden zijn met een 3° plaats. Michael De Cooman was hem te snel af en werd 2°. Maar sterkste dit jaar was David Vlerick die finishte in een zeer sterke 3h07.

Ook na die podia noteerden we nog vele finishers die allen fier kunnen zijn op hun realisatie. Proficiat en hopelijk allen tot volgend jaar.

Reacties

Social Wall