Plogging


Wat is "plogging"?
Het is afkomstig uit Zweden. En een samentrekking van "Plocka upp" en "jogging". Plocka upp betekend zoveel als op rapen. Plogging staat voor joggen en ondertussen afval op rapen.

Voordelen.
Bovenop de training die je doet zorg je ook nog eens voor de natuur.
En het is niet alleen goed voor de natuur. Een training "plogging" heeft heel wat extra voordelen ten opzichte van een gewoon rondje joggen. Het voortdurend stoppen en starten zorgt voor een lichte interval training. Het bukken en door de benen gaan geeft extra training voor de beenspieren. Het heffen en meedragen van afval traint de armspieren. Lopen met gewicht zorgt voor evenwicht en stabiliteit.

1° plogging - Bostrails Aalter.
Op zaterdag 19 januari hebben we de 5° editie van onze Bostrails. Op zondag ochtend voorzien we een eerste plogging. We toveren uw zondag ochtend hersteltraining na de bostrail om. Het wordt een natuurvriendelijke, sociale super-herstel training. U krijgt er nog een koffiekoek en warme drank boven op. En we zorgen voor vervoer zodat de ploggers mooi verdeeld worden over het parcours van de bostrails. En pikken jullie daar terug op. Dit alles voor slechts €5.

We maken er dit jaar een leuke 2-daagse van.

Reacties

  1. Hoeveel km is de plogging? Mijn dochters die 5km kunnen lopen, zouden dit graag doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zullen zeker stukjes van 5km bij zijn. Allemaal korte stukjes tot maximaal 10km.

      Verwijderen

Een reactie posten

Social Wall