Plogging zondag 20 januari 2019


Plogging is de samentrekking van Zweeds  voor oprapen (Plocka upp) en jogging. Op zondag 20 januari krijg je voor slechts €2 een ontvangst met boterkoek en warme drank, gaan we samen ploggen, een verkwikkende douche, en kunnen we nadien nog wat napraten. Wij probeerden het alvast voor u uit.

Dat het parcours van onze bostrails heel wat bossen aan doen is logisch. Maar het loopt ook over veldwegels. Eens een stukje fietspad of weg. En over privé velden. Om het ploggen uit te testen namen we een stukje parcours met een mix van dit alles.

Het viel ons op dat de bossen er vrij proper bij liggen. Je moet al een behoorlijk eind lopen om af en toe iets van afval tegen te komen. Anders is het gesteld als we met het parcours een weg kruisen of een stukje fietspad volgen. Daar krioelt het van drank blikjes en flesjes. En verpakkingsresten van broodjes, koeken en snoepen. We kwamen zelfs een verloren stuk van een wagen tegen.


Hoe organiseren we dit op zondag 20 januari?
Plaats van afspraak is het sportcentrum van Aalter (Lindestraat 17).
's Morgens staan de warme dranken voor u klaar. Koffie, thee, chocolademelk, voor elk wat wils. Elke deelnemer krijgt nog een koffiekoek.
Versterkt met spijs en drank kunnen we er dan tegen aan. We verdelen de ploggers over maximaal 7 groepen. Elk heeft een traject van 5 tot maximaal 9km. Als we in overleg voor een groep minder kiezen kunnen zij die liever wat verder lopen een grotere lus toegewezen krijgen. We zorgen voor vervoer naar de verschillende startpunten. En pikken jullie op het volgende punt terug op.
Terug in het sportcentrum zijn er verfrissende douches. En kunnen we een twee daagse van bostrails en plogging afsluiten in de cafétaria.

Warme drank, boterkoek, vervoer, douche, plogging. Dit alles voor slechts €2. Wij, de privé-eigenaars, en de natuur zullen u dankbaar zijn.

Reacties

Social Wall